söndag 26 augusti 2007

Hemliga pappan - Andreas Ekström


Hemliga pappan var en söt bok. Jag läste ut den supersnabbt. Det är rätt stor text och många små historier om pappaskapet & annat kopplat därtill. Bitvis rolig och gullig.
Kul att ha läst den.

fredag 24 augusti 2007

Den som vässar vargars tänder - Carina Rydberg

"Den som vässar vargars tänder" var en Otäck historia. Det är det ofta när Carina Rydberg är i farten. Jag läste hennes bok "Kallare än Kargil" på en semester i Grekland. Den var så konstigt obehaglig att jag kände mig helt märklig i flera dagar efter att ha läst den. Väldigt läskig stämning i boken. De andra böckerna "Den högsta kasten" och "Djävulsformeln" fascinerade mig jättemycket. Speciellt det att hon använde kursiv stil till det hon innerst inne tänkte...

Hur som helst, det måste vara en mycket märklig människa som kan skriva så som hon gör? "Den som vässar vargars tänder" var inte lika intressant som de andra, tyckte jag. Kanske mest pga av att huvudpersonerna är så obehagliga och man inte vet var man har dem eller vilka de egentligen är. Inte på hela tiden. Ändå beskrivs de ganska ingående. Liksom deras handlingar.

Jag tycks mest ha läst den ena ovanliga boken efter den andra på senaste tiden. Tror att det är dags för något mer lättsmält, någon enkel "feelgood" bok. Undrar om jag har någon sån i min hög?

fredag 17 augusti 2007

Vi skulle älska om vi bara kunde - Hanna Wallsten

"Vi skulle älska om vi bara kunde" var en lite annorlunda bok jämfört med de jag vanligtvis brukar läsa. Det är alltid lite konstigt när man känner att man inte förstår sig på huvudpersonen. Hon var helt förvirrad, tyckte jag. Eller kanske inte förvirrad, mer oengagerad och initiativlös på något sätt. Kanske var det det som gjorde boken så intressant? Läste ut den på en dag. Engagerande! Klart udda. Perfekt sommarläsning!

måndag 6 augusti 2007

Mordet i Sussex - Minette Walters

Det var en väldigt kort bok, nästan som en lite längre novell. Handlar om en kille som blir dömd för mordet på sin flickvän.
Författaren tror att han var oskyldig och skriver om händelsen så som hon menar att det kan ha skett. Själva brottet var intressant att läsa om, men boken var alldeles för kort och personerna inte så väl beskrivna som de skulle kunnat vara. Inget jag direkt rekommenderar...

torsdag 2 augusti 2007

En del av mitt hjärta - Mathias Björk

En del av mitt hjärta
Den gick jättesnabbt att läsa. Jobbigt att den inte slutade lyckligt. Gillade den men den var ganska tragisk. Obesvarad ungdomskärlek som aldrig gick över... Huvudpersonen var ganska jobbig, vet inte om jag gillade honom eller inte. Han var lite obehaglig. Undrar om det verkligen är så i modellvärlden med massa tjejer som gör vad som helst och människor som blir så apatiska/självdestruktiva att de inte bryr sig om varken andra eller sig själv. Har svårt att förstå att man inte tycker det är äckligt att vara med någon bara för att personen är snygg/sexig utan att man vet ett dugg om vad den personen har gjort tidigare i livet. Kan ju ha vilka sjukdomar som helst, drogproblem eller whatever... Läskigt.