söndag 24 januari 2010

Våtmarker - Charlotte Roche

Läs om boken här.Detta är en bok som valts via bokcirkeln. En verkligen udda och något äcklig bok, men den var på något konstigt sätt också lite fascinerande. Väldigt detaljerad och man får veta betydligt mer än man vill om olika saker. Trots äckligheten känns det som att hon skriver om alltihop med "kärlek". Vissa saker säkert mest för att chockera, men många saker verkar det som att hon verkligen utforskat och står för, hehe. Vet inte hur jag ska uttrycka det. Man måste nog läsa boken för att förstå. Mycket märklig bok. Fattar inte hur hon har kommit på allt hon skriver om... Och jag vet inte riktigt om jag rekommenderar den? Men jag är ändå glad att ha läst den :-)

lördag 16 januari 2010

Dödergök - Katarina Wennstam

Läs om boken här.
Boken var bra, klart intressant och klart läsvärd! Jag tyckte inte att den var riktigt lika bra som hennes förra bok "Smuts".
Helt klart är att man blir förvånad över hur både männen och kvinnorna i hennes böcker resonerar och agerar. Otäckt att det är baserat på verkliga händelser om än omgjort till fiktion...
Jag ska ta och läsa hennes nya bok Alfahannen också. Och hennes dokumentära böcker Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman (har köpt dem men inte hunnit läsa dem än).